Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Historien fortsätter hos oss

Borgar och ruiner, gamla hus och föremål? Eller minnen och berättelser? Sill och nubbe, halv special eller kebabpizza? Vad är egentligen natur- och kulturarv? Och vad betyder det för dig?

I tider av stora samhällsförändringar kan natur- och kulturarvet spela en viktig roll för människors identitet, livskvalitet och känsla av sammanhang. Vår ambition är att visa upp den bredd och spets som finns inom natur- och kulturarvsområdet i Västra Götaland – från långa traditioner till rika naturmiljöer, från dramatisk historia till levande mötesplatser för dagens människor.

För oss är natur- och kulturarvet en gemensam tillgång för alla människor, som förenar oss från det lokala till det globala, från dåtid till nutid. Allting har en historia – särskilt framtiden.

TRE MÄNNISKOR, TRE RÖSTER, TRE PERSPEKTIV

Möt Ajvaz Ajvaz, Ikkan Fridén och Leif Gustavsson som alla har sin syn på natur- och kulturarvet. Ikkan är smyckeskonstnären från Falköping som bygger sitt hantverk på traditioner och samtidigt skapar framtidens kulturarv. För Ajvaz från Trollhättan, romsk guide och föreläsare, är det viktigt att kunna föra traditionerna från hans föräldrar vidare till barnen och att stärka romers rättigheter. Och för Leif Gustavsson, lantbrukare i åttonde generationen i Partille, betyder natur- och kulturarv en levande landsbygd och att hjälpa stadsbor ut i fårhagen.

Jag är Ajvaz

Jag är Ikkan

Jag är Leif

Upptäck Västarvsbloggen!

På vår blogg bjuder vi på olika perspektiv och reflektioner kring natur- och kulturarv och dess roll i samhällsutveckligen. Klicka här för att komma till bloggen.

Kunskap, upplevelser & utveckling

KUNSKAP

Här hittar du faktasidor, artiklar och berättelser om natur- och kulturarv - från spännande platser att besöka till kuriosa ur museernas samlingar.

UPPLEVELSER

Här hittar du aktuella utställningar, aktiviteter och temasatsningar som sker i Västarvets regi. 

UTVECKLING

Här hittar du Västarvets regionala verksamheter - våra tjänster och aktuella utvecklingsprojekt.

Sök i våra samlingar

Här kan du söka bland hundratusentals fotografier och föremål ur museernas samlingar och göra historiska nedslag. Klicka här för att söka i våra digitala samlingar.

Senast uppdaterad: 2016-07-06 14:59