Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kultur och samhälle

I frågeställningar som rör livsmiljöer och identitet är natur- och kulturarvet resurser för att skapa kunskap, insikt och sammanhang. Det kan handla om mänskliga rättigheter, livskvalitet och vår roll som en drivkraft för hållbar samhällsutveckling.

Borgar och ruiner, gamla hus och föremål? Eller minnen och berättelser? Sill och nubbe, halv special eller kebabpizza? Vad är egentligen natur- och kulturarv? Och vad betyder det för dig?
Illegala utgrävningar och handel med stulna kulturföremål har ökat kraftigt. Nu hoppas flera svenska myndigheter och organisationer att kunna öka medvetenheten genom kampanjen Hotat kulturarv.
Naturens värden tas ofta för given. Att arbeta med ekosystemtjänster är att öka medvetenheten om hur värdefull den faktiskt är för oss.
Retro handlar om en historia som ligger bara runt hörnet – när vi var barn, när våra föräldrar var barn, när deras föräldrar var barn.
När man inte känner igen sig själv i den personen man möter i spegeln. Då är det dags att ta ställning för den man egentligen är.
Välkommen att se tillbaka på 1900-talet - ett förändringens århundrade! Moderna Västra Götaland dokumenterade många av de  förändringar som nu utgör en del av vårt moderna kulturarv.
Vidgade vyer, djupare kunskap är en bok där olika författare, journalister och kulturarbetare reflekterar över bildningsbegreppet. 

Ja, det kommer mer!

Vi publicerar löpande nya artiklar. Har du tips eller idéer om något du tycker att vi borde skriva om så hör gärna av dig till: kulturutveckling.kommunikation@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:55