Folkdräkter och bygdedräkter

Här hittar du material och information till folk- och bygdedräkter i Västra Götaland.

Gräfsnäsgårdens dräktbutik 
Material till bygdedräkter och kunnig personal som kan hjälpa dig. Har studiecirklar i att sy sin egen dräkt och kan även förmedla kontakt till uthyrare av dräkter. 
Gräfsnäsgården Slottsskogen
413 08 GÖTEBORG 
031-41 45 26 
www.bergersjo.com/Folkdansringen

HB Toarpsdräkt
Material till Toarpsdräkter. Besök efter överenskommelse.
Liljebergsgatan 27 
506 39 BORÅS
033-12 81 52
toarpsdrakt@telia.com 

Ingers Hemslöjdsservice
Allt material för 11 folkdräkter i norra Älvsborg, Dalsland och Götaälvdalen. Dessutom en mångfald av standardmaterial för en stor del av Sveriges folkdräkter, folkdräktsskor, strumpor, broderigarn, väv- och knypplingstillbehör. Syr upp på beställning. Öppet efter överenskommelse 
Basungatan 3 
543 36 Tibro   
0504-120 55 
http://www.hemslojdsservice.se/

Dräktrådet i Västra Götaland har representanter från Svenska folkdansringen, hemslöjdsföreningarna, hembygdsförbundet och hemslöjdskonsulenterna. Vidareförmedlar kontakt till ansvariga för respektive dräkt.
Vill du veta mer kontakta någon av Slöjd i Västs konsulenter.

De sju häradernas hemslöjdsförening har tagit fram häften som beskriver hur dräkterna från Sjuhärad ser ut och hur man kan klä sig. Häftena kan köpas hos Slöjd & Byggnadsvård och Borås museum. Du kan även beställa häftena direkt från oss. Det finns ett häfte per härad. I häftena från Gäsene, Redväg och Vedens finns det kvinnodräkter. I häftena från Bollebygd, Kind, Mark och Toarp finns det både mans och kvinnokläder.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:55