Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stämplad - en interaktiv utställning om kategorisering

Utställningen Stämplad.

Stämplad är en liten interaktiv utställning som handlar om kategorisering av människor. Den tar avstamp i Förintelsen under andra världskriget men knyter också an till vår samtid och de kategoriseringar vi gör mer eller mindre medvetet varje dag.

Att kategorisera är nödvändigt för oss, men kan också leda till intolerans och utanförskap. Frågan är hur vi kan motverka negativ kategorisering och förhindra att historien upprepar sig…

Projektet är ett samarbete mellan Forum för levande historia, Studieförbundet Sensus, Förvaltningen för kulturutveckling och folkhögskolor i Västra Götalandsregionen. Utställningen är producerad av Forum för levande historia, med kompletterande innehåll från folkhögskolor i Västra Götaland.

Målgrupp

Utställningens huvudsakliga målgrupp är 18–25-åringar, en ålder fylld av identitetssökande och med stort intresse för den här typen av frågor. Men eftersom utställningens tema är allmängiltigt och ständigt aktuellt riktar den sig också till allmänheten i stort.

Turnéschema

Herrljunga bibliotek
22 januari – 18 februari 2020

Nossebro bibliotek
19 februari – 18 mars 2020

Hjo, Pedagogien
19 mars - 19 april 2020

Falbygdens museum
20 april - 13 maj 2020

Biskopsgårdens bibliotek
14 maj - 10 juni 2020

Kontakt

Kontakt för bokning och frågor: 
Anna Sjölander, pedagog och utställningsproducent
Anna.sjolander@vgregion.se
Telefon: 0706–025232

AFFISCH

Klicka här för att ladda ner affisch.

BILD

Webbild för nedladdning.

Text till webbild:
Utställningen Stämplad från Forum för levande historia ingår i ett samverkansprojekt med Förvaltningen för kulturutveckling, Sensus och folkhögskolor i Västra Götaland.

 

Senast uppdaterad: 2018-12-17 15:29