Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Obs! Inställt! Heritage in Progess, 11-13 september

Bild på hällristningar.

INSTÄLLT! Vi måste tyvärr meddela att årets Heritage in progress har blivit inställt. Vi vill ändå tacka alla talare och deltagare för deras engagemang i att vilja lyfta de viktiga frågor som HIP-konferensen grundas kring. Vi hoppas på återseende och återhörande i en annan form någon gång i en nära framtid.

Välkommen till Heritage in Progress – en kreativ mötesplats där vi vill undersöka hur kulturarvet kan vara ett verktyg för interkulturell dialog. Konferensen arrangeras i Göteborg 11-13 september.

Välkommen till Heritage in Progress – en kreativ mötesplats där vi vill undersöka hur kulturarvet kan vara ett verktyg för interkulturell dialog. Vi vill också utforska olika sätt att engagera civilsamhället och olika aktörer genom tidsresor som pedagogisk metod och diskutera kulturinstitutionernas roll i ett mångkulturellt samhälle och dessutom bjuda in till praktiska workshops.

Konferensen bjuder på föreläsningar som förenar utveckling, innovationer och konkreta exempel hur kulturarvet kan förstärka interkulturell dialog. Bland annat kommer vi presentera projekt från världsarvet Altamira i Spanien, The Derby Silk Mill i England, utmaningar och framgångsfaktorer i världsarvet Laponia, den arkeologiska utgrävningen i Çatalhöyük i Turkiet och mycket mer.

På konferensen träffar du också World Heritage Watch, föreningen Bridging Ages och Unesco som kommer att dela med sig av olika perspektiv på inkludering och hur vi skapar engagemang för kulturfrågor. Vi kommer också få höra mer om konceptet Culture Labs som handlar om lokal förankring genom digitala medier. Programmet kommer att avrundas med en utflykt till Tanums världsarv och de unika hällristningsplatserna från bronsåldern.

Senast uppdaterad: 2019-08-14 11:39