Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitala salongen

OBS! Sista datum för att skicka in verk till den digitala salongen har passerat. Kreativiteten och lusten att få skapa tillsammans sjuder runt om i vår region. Vi i Förvaltningen för kulturutveckling vill nu ge möjligheten att tillsammans låta skaparlusten och allt det som bubblar därute få en hemvist. Därför bjuder vi nu in dig/er att delta i vår digitala salong på temat: Resande. Reglerna är enkla: Skapa och skicka in till oss.

Vi tänker brett och välkomnar alla kulturella uttryck och former; rörelse, bild, skulpturer, musik, ord och scenkonst, det finns inga begränsningar i uttryck och form.  Vi uppmanar dig! Ung som gammal, professionell som amatör att skicka in din tolkning av temat: Resande. Avfilma eller skapa för kameran, vi vill se en så stor mångfald i uttryck som det bara är möjligt, för att kunna skapa flera perspektiv på hur vi tänker och känner kring resande. 

Bli medskapare till regionens största digitala salong och bidra till att fylla våra flöden med utmanande, reflekterande, roliga och allvarsamma verk!  

Vi människor har i alla tider förflyttat oss. Det verkar finnas en inneboende längtan i oss efter att få resa. I tidernas begynnelse tog vi oss fram till fots men med tiden med har vi utvecklat alltmer raffinerade tekniker för att kunna förflytta oss. Bort och hem. Att kunna resa till de mest avlägsna av jordens alla hörn är inte längre en avlägsen dröm, det är möjligt.

Men så kom våren 2020 och möjligheten att resa förändrades i en handvändning. Inne i många av oss växer en längtan till att kunna få resa igen. Ett uppdämt behov av att få se någon du älskar, en plats du håller av eller någon du aldrig har sett.  
 

Här finns anvisningar för hur du fyller i ansökan, vad du skickar in och andra praktiska frågor. 

Vem får söka till den digitala salongen?  

Vi riktar oss främst till invånare i Västra Götalandsregionen, men välkomnar även andra att söka. Enskilda personer såväl som grupper är välkomna att ansöka. Det är kostnadsfritt att söka. Ingen ersättning utgår om ditt verk skulle bli antaget till salongen.  

När är sista ansökningsdatum?  

Anmälan är öppen fram till den 15 september 2020. 

Den digitala salongen öppnar i oktober och pågår fram till årsskiftet. 

Hur skickar jag in mitt bidrag 

Du kan skicka in ditt bidrag via https://www.trippus.net/digitalasalongen2020
där svarar du på ett antal frågor och skickar sedan verket via mail. Det är viktigt att du döper bild
-/ljud-/filmfilen med ditt eller gruppens namn. 

Hur många arbeten får jag söka med?  

Du kan söka med högst två bidrag. Arbetena måste knyta an till temat resande på något sätt men verken kan vara visade/uppsatta/spelade tidigareBidraget kan bestå av foton/avbild av verket eller rörligt material som film/GIF/bildspel 

Vad ska den digitala ansökan innehålla?  

Du ansöker och deltar inte med själva föremålen/verken utan med fotografier eller filmer av dem, såvida ditt verk inte är ett foto eller en videoFotot/Fotona ska vara högupplösta och liggande i jpeg eller png format. Vill du skicka in rörlig bild ska dessa vara högupplösta, liggande och i MP4 format. Vi vill gärna ha en kort beskrivning till verket (max 300 tecken) 

Vad händer med mitt material när jag har skickat in mitt bidrag? 

Efter den 15 september sätter vi oss ned och tittar på bidragen. Vår förhoppning är att kunna ha med så många verk som möjligt i salongen, men en urvalsprocess kan komma att ske beroende på hur många bidrag som kommer in till oss. Du kommer att bli kontaktad innan salongens öppning om ditt bidrag finns med.  

Genom att du sänder in din ansökan till oss betyder att du ger Förvaltningen för kulturutveckling tillstånd att publicera bilden/bilderna på vår webbplats och i sociala medier utan ersättning. Förvaltningen för kulturutveckling förbinder sig till att alltid publicera upphovspersonens namn tillsammans med verket. Vi sparar personuppgifter under tiden projektet pågår.  

Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Klicka här för att läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter inom Västra Götalandsregionen.

Om jag behöver mer information, vart ringer eller mejlar jag? 

Kontakta den digitala salongen via e-post: fredrika.almqvist@vgregion.se  

Syfte 

Vi i Förvaltningen för kulturutveckling vill uppmuntra invånarna i Västra Götaland till medskapande och kreativitet genom den Digitala salongen. För oss har Covid-19 inneburit att vi tappat mycket av den så viktiga interaktionen som vi har varje dag med besökarna på våra besöksmål och museer runt om i regionen. Genom den digitala salongen kan vi mötas igen, ta del av varandras berättelser och tillsammans skapa en helhet större än varje enskild del.  

Regionens fem museum knyter på många sätt an till temat resande. Från bronsåldersmänniskornas europaodysséer på Vitlycke museum till rafflande 1800-tals expeditioner på Göteborgs naturhistoriska museum. Alla har de sin egen anknytning till temat och kommer under hösten att uppmärksamma den digitala salongen på sina museer och plattformar 

Vi hoppas att du vill vara med!

Postinfluenzed

Skapade av PAZ (Punk Art Zyndikate): "We are not amused 2.0." och "Postinfluenzed". Båda är överväganden om vikten av rörelse och samexistens genom besök och resor.

Postinfluenzed

Skapade av PAZ (Punk Art Zyndikate): "We are not amused 2.0." och "Postinfluenzed". Båda är överväganden om vikten av rörelse och samexistens genom besök och resor.

Senast uppdaterad: 2020-09-24 08:27