Midvinterfest 2018

Barn med tomtegröt

Snart är det dags för årets stora försäljningsutställning Midvinterfest! Årets tema är mat och all slöjd som hänger samman med att laga, servera och äta mat.

Matslöjd och slöjdmat - en urgammal kärleksaffär

Slöjd och mat är en del av kulturarvet och spåren av slöjd har alltid kunnat avläsas i maten. Den bundna strukturen i en ostkorg syntes på den färdiga osten. Smöret formades inför kalas med en smörsticka och hålens inbördes ordning i en brödkaka bestämdes av den slöjdade brödnaggen av metalltråd. Fenomenet är inte unikt för Skandinavien, utan är något som följt människan sedan begynnelsen, genom vandringar över kontinenter och tidsepoker. Urgamla slöjdtraditioner, recept och jordnära mathantverk väcker nyfikenhet hos människor och känns intressanta idag.  Därför gifter vi i år samman maten och slöjden. I slöjd kan du förvara mat, med slöjd kan du laga mat och slöjd smakar gott i munnen!

VAD ÄR MIDVINTERFEST?

Varje år öppnar Midvinterfest sina portar på Bohusläns museum, en utställning fylld med hållbar och lokalt tillverkad slöjd och konsthantverk där allt är till salu. Förhoppningen är att du som besökare ska upptäcka kvaliteten och det personliga i det handgjorda. Det som gör Midvinterfest speciell är att du får ta med sig det du köper direkt ur utställningen, vilket innebär att utställningen fylls på hela tiden och därför är i ständig förändring. 

Även om Midvinterfest hållits varje vinter i över 20 år kommer det inte bli någon 2019, så passa på nu. 

PRAKTISK INFO

Vernissage: 1 december
Utställningsperiod: 1 december 2018 – 6 januari 2019
Lokal: Bävehallen på Bohusläns museum, Museigatan 1 i Uddevalla

Utställningen är ett samarbete mellan Bohusläns museum och Västarvet slöjd.

Senast uppdaterad: 2018-10-30 09:01