Tovade fårfällar

Tova en vegetarisk fårfäll!

Obs. att kursen går under en dag men vid flera tillfällen. Nämligen följande datum:
19 maj, 20 maj, 21 maj, 18 augusti, 19 augusti eller 20 augusti.

Att tova fällar eller med andra ord, framställa vegetariska fårskinn är en teknik där man behåller ullens lockar och får ett resultat som är mycket likt en beredd fårskinnsfäll bortsett från att skinnsidan istället består av tovad ull. Fördelen är att man tar till vara på ull som kan vara svår att använda på andra sätt och att fåret lever och kan ge ny ull.

Ta med

Ta med dig oömma kläder, stoppnål och ullgarn och handskar om du har känsliga händer. Vi kommer att vara ute en del så klä dig efter väder! Det tillkommer en kostnad för material på ca 200-300 kr.

Kursledaren

Erik Torstensson, är textilkonstnär och arbetar som pedagog med huvudinriktning mot tovning, färgning och spinning. I sin konstnärliga verksamhet står textil skulptur och rumsliga objekt i fokus. Sommaren 2016 hade Erik en större utställning på Gotlands konstmuseum: Dr TexLers Skörhetsinstitut.
 Erik är en flitigt anlitad pedagog till exempel på Ull-Akademin på Kyrkeruds folkhögskola; en distanskurs i tovning med tre helgträffar per termin för kursdeltagarna. Men även på Hemse folkhögskola och Studieförbundet Vuxenskolan i Göteborg och Lerum. Andra exempel på uppdragsgivare är Liljevalchs konsthall, Svenska Hemslöjdsföreningars Riksförbund och HV skola.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs slottskafé & restaurang, 1 km från Slöjdseminariet. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.

 

NÄR, VAR OCH HUR?

När: 19, 20 och 21 maj, 18, 19, 20 augusti 
Tid: 10-17
Kursledare: Erik Torstensson, slöjdare
Avgift:  1200 kr, materialkonstnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet Nääs

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum
Anmälan till kursen 19 maj
Anmälan till kursen 20 maj
Anmälan till kursen 21 maj 
Anmälan till kursen 18 augusti
Anmälan till kursen 19 augusti
Anmälan till kursen 20 augusti
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress 

Mer information om kursinnehåll: Västarvet Slöjd Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:32