Täljning för nybörjare

Med redskap som täljkniv, bandkniv, täljhäst, navare, yxa och spånhyvel kommer vi att tillverka en hel del föremål och en hel del spån under två dagar. Vi arbetar i färskt trä och går igenom och jobbar med täljgrepp, säkerhet, klyvning, krympning, håltagning, slipning m.m. Exempel på föremål vi kommer att tillverka är hängare, reppussel, rör, smörknivar, brummare, vindsnurror, ring på pinne, snurror m.m.

Både du som aldrig täljt och du som täljt tidigare är välkommen! Svårighetsgraden anpassas individuellt efter den bakgrund man har.

Kursledaren

Martin Ericsson och är möbelsnickare, konsthantverkare och slöjdlärare utbildad på blad annat Stenebyskolan och HDK. Martin har även gått slöjdklubbshandledarutbildningen i Västra Götaland. Idag driver han Äskekärrs Möbelsnickeri och undervisar i trähantverk på Hantverkscentrum i Tibro. Utöver det håller han kurser i olika former av trähantverk. Ofta arbetar han då, som i detta fall, med färskt trä.

Marin håller även i kurserna Täljning för nybörjare 16-17 september, Sinka för hand 28-29 oktober och tillsammanskursen Tälj för spel och lek i Skövde 1-2 juli.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg.

Var, När & Hur?

Tid: 16-17 september kl. 10-17
Kursledare: Martin Ericsson, Trähantverkare
Avgift: 1 650 kr, materialkostnad ingår.
Plats: Slöjdseminariet, Ritsalen
Otto Salomons väg 4, Floda

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-01-16 14:37