Tälj i färskt trä

Barn och vuxna täljer tillsammans!

Du får lära dig att använda kniven rätt och tälja roliga och fantasifulla föremål. Vi utgår från det färska materialet där trädets egenskaper och form avgör slutresultatet. Under erfaren ledning får ni lära er att tälja i färskt trä med bra redskap och verktyg. Vi provar bl.a att använda täljhäst och bandkniv.

Skogen och materialet har vi nära till och vid bra väder arbetar vi utomhus. Du får inspirerande utmaningar, god hjälp på vägen och utvecklar din färdighet allt eftersom. Vi täljer spel, figurer och lekredskap, som vi också spelar med på gräsmattan utanför Slöjdseminariet.
Badplatsen ligger bara ett stenkast bort och den som vill hinner med ett dopp under lunchrasten.

Kursledaren

David Fredriksson Nygård bor med sin familj på en liten gård i Hemsjö utanför Alingsås. Gården drivs delvis med traditionella metoder, typ lieslåtter och ”rena hästkrafter”. Med intresse för självhushåll och bevarandet av gamla kunskaper har han även kommit att ägna sig en del åt hemslöjd i olika former. David arbetar framförallt med att tillverka praktiska föremål med enkla metoder, de material han oftast använder är ull och trä, med betoning på det senare. Läs artikeln om David i Till Handa nr 1 2014.

Ta med

Om du har en egen täljkniv får du gärna ta med dig den men allt vi behöver finns på plats. Materialkostnad kan tillkomma med max 100:-

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika och lunch – soppa med bröd och kaffe. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg.

Delta

Anmälan avser ett barn och en vuxen. På våra tillsammanskurser deltar både barnen och de vuxna tillsammans under hela kursen. Åldersgräns 7 år.

Vad, När och Hur?

Tid: Tisdag och onsdag 27-28 juni kl. 10-16
Kursledare: David Nygård, slöjdare
Avgift: 1 650 kr
Plats: Slöjdseminariet, Långa salen
Otto Salomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:32