Tälj för trädgården

Vår, sommar och trädgård hägrar!

Med redskap som kniv, bandkniv, navare, grensåg, täljhäst m.m. tillverkar vi växtstöd, vindsnurror, såstickor, blompinnar och en hel del annat i färskt trä. Även ståltråd, snöre, färg, plåt m.m. kan ingå i det vi tillverkar. Vi går igenom täljning och säkerhet, klyvning, fiberriktning, krympning, håltagning m.m.

Inga särskilda förkunskaper krävs, upplägget anpassas individuellt utifrån de förkunskaper man har.

Kursledaren

Martin Ericsson och är möbelsnickare, konsthantverkare och slöjdlärare utbildad på blad annat Stenebyskolan och HDK. Martin har även gått slöjdklubbshandledarutbildningen i Västra Götaland. Idag driver han Äskekärrs Möbelsnickeri och undervisar i trähantverk på Hantverkscentrum i Tibro. Utöver det håller han kurser i olika former av trähantverk. Ofta arbetar han då, som i detta fall, med färskt trä. 

Marin håller även i kurserna Täljning för nybörjare 16-17 september, Sinka för hand 28-29 oktober och tillsammanskursen Tälj för spel och lek i Skövde 1-2 juli

REKO på Nääs

Schyssta val, sunda material och hållbara liv
Den här kursen hålls under REKO på Nääs som är en mötesplats för alla som gillar handgjort, hållbart och miljösmart. Under helgen fylls området av kreativ slöjd och ekologiskt bygghantverk, prova på-aktiviteter, hantverksdemonstrationer, kurser, föredrag, mathantverk och gôtt häng. Den här kursen är inte någon publik aktivitet där andra än kursdeltagarna får delta, men den sker som en del av helheten och du som går kursen har flera själ att stanna eller komma även den andra dagen. 

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Under REKO på Nääs serveras mat vid inbjudna foodtrucks på området och alla kursdeltagare får en lunchkupong. Meddela gärna vid anmälan om du har någon allergi eller dylikt.  

Var, När & Hur?

Tid: Lördag 20:e eller söndag 21:e maj kl. 10-17
Kursledare: Martin Ericsson, Trähantverkare
Avgift: 1 050 kr, materialkostnad ingår.
Plats: Slöjd & Byggnadsvård, Nääs
Otto Salomons väg 4, Floda

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
Anmälan till kursen 20 maj
Anmälan till kursen 21 maj
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-01-16 14:31