Skära mönster i trä

Observera att kursen flyttats till nytt datum: 2-3 september

Du får prova på enklare mönsterskärning: Karvsnitt blandat med linjer, nagelsnitt och uddsnitt. Under lördagen börjar du med att öva mönsterskärning på träplattor och om du sedan känner dig bekväm övergår du till att skära mönster på egna medhavda föremål.
Dekor skärs i torrt trä med skarpa verktyg för ett distinkt snitt. Din handledare Knut Östgård har dekorerat sin slöjd i många år och utvecklat egna kombinationer av olika karvsnittsmönster. Knut har med en rad inspirationsföremål som du kan hämta idéer från.

Ta med

Om du har en egen slöjdkniv, karvsnittskniv eller getfot så ta med dem, annars finns verktygen att låna eller köpa på plats.

Kursledaren

Knut Östgård arbetade tidigare som hemslöjdskonsulent i Västra Götaland och är numera frilansande slöjdare och en efterfrågad kurshandledare. Knut innehar stora kunskaper om täljningens olika delar och vikten av att arbeta med skarpa verktyg.

Knut håller också kursen Täljda rör 27-28 augusti.

Tips: Om du vill komplettera mönsterskärningen med målning så håller Janne Eriksson kursen Måla och dekorera slöjden ett par helger senare.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika och lunch – soppa med bröd och kaffe. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.

När, Var och hur?

Tid: Lö och sö 2-3 september kl. 10-17 (Obs. nytt datum)
Kursledare: Knut Östgård, Slöjdare
Avgift: 1 400 kr, materialkostnad tillkommer.
Plats: Slöjdseminariet, Långa salen
Otto Salomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:32