Präglade, tampade näverburkar

Lär dig tillverka en vacker och funktionell burk av björknäver.

Du lär dig hantverket att bearbeta björknäver och tillverkar en funktionell näverburk med eget uttryck. Ramon Persson handleder dig och delar med sig av sitt osvikliga öga för form och dekor.

Mönster präglas med falsben och punsar i järn och horn. Ytskiktet tampas med en låsfog enligt uråldriga traditioner. Lock och botten täljs. Burkens olika delar målas med linoljefärg och kan även vaxas. Så har du förstärkt nävrets inneboende skönhet och slöjdat ett användbart föremål lämpligt för förvaring av kaffe, te och mycket annat. 
Näver har använts sedan stenåldern för sina goda egenskaper. Det är starkt, tåligt och formbart, isolerar mot kyla och värme och passar utmärkt att förvara matvaror i.

Ramon Persson är en av de främsta i landet att slöjda i näver. Han har sitt ursprung i Jämtland men bor och verkar numera i Östergötland. Se www.ramonpersson.se

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till Studieförbundet Vuxenskolan.

När, var & hur

Tid: Fre 15 september kl. 18-21 
lör & sön 16-17 september kl. 10-17
Kursledare: Ramon Persson, slöjdare, Motala
Avgift: 2 700 kr, materialkostnad tillkommer 
Plats: Slöjdseminariet, Långa salen
Otto Salomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd i Väst
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:31