Pilflätning

OBS. Kursen är inställd. Nästa pilflätningskurs är i maj resp. oktober

Välj och vraka bland pil i olika nyanser. Under två dagar får du lära dig grunderna i pilflätning och tillägna dig kunskaper nog att fläta användbara bruksföremål. Du får lära dig hur man börjar med en x-botten och flätar vidare till en korg eller fågelbord. Det finns också möjlighet att fortsätta med mönsterflätning, kantavslut, hankar och låsningsknutar.

Du har tillgång till en stor mängd material som du köper på plats av handledaren. Redskap finns till hands och tillsammans med gruppen arbetar ni i Vinkelsalen på Slöjdseminariet. Där finns gott om yta för korgmakeriet.

Kursledaren

Christian Erlandsson är pilinspiratören som guidar dig bland pilsorterna, de olika nyanserna kan kombineras till ett effektfullt färgspel. Efter genomgång av grundteknikerna har du kunskaper att fläta en rad olika föremål i din utemiljö; levande staket, naturstaket flätat runt granstörar, kompostkorg och vindskydd.

Christian är utbildad hos korgmakare i Danmark och arbetar sedan fjorton år med pilflätning. Han är återkommande utställare på bland annat Nordiska Trädgårdar och trädgårdsmässan på Liseberg. Se www.pilanlaggning.se för mer inspiration!

Christian håller också endagskursen Fläta växtstöd och fågelmatare 20 maj och helgkursen Fläta korg & fågelbord 7-8 oktober som är motsvarande den här.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg.

Var, När & Hur?

Tid: 25-26 februari (Obs. inställd, nästa kurs går i oktober)
Kursledare: Christian Erlandsson, Pilslöjdare
Avgift: 1 900 kr, materialkostnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet, Vinkelsalen
Otto Salomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-02-14 15:42