Papperskonst - Siluetter & 3D-objekt

  • Bild 1 av 9
  • Bild 2 av 9
  • Bild 3 av 9
  • Bild 4 av 9
  • Bild 5 av 9
  • Bild 6 av 9
  • Bild 7 av 9
  • Bild 8 av 9
  • Bild 9 av 9

Skapa med papper, sax och skalpell

Fideli Sundqvist, konstnär och illustratör, kommer att ge dig en stor dos inspiration, ovärderliga tips och inledningsvis en introduktion till olika grundtekniker. Vi går igenom tvådimensionella pappersklipp – silhuetter, samt tredimensionella objekt som blommor och blad. Utifrån deltagarnas önskan om motiv kan vi tillsammans steg för steg skapa de objekt som önskas.

Du har en idébank att ösa ur i form av Fidelis böcker I love paper och den senaste som utkom 2016 Paper garden. Titta också in på hennes hemsida och låt dig charmas av papperskonsten.

”Möjligheterna är oändliga, allt från idé, mätande och byggande till momentet att låta karaktärer och miljöer få liv. Att allt det här kan ske under en dag framför mig på mitt arbetsbord med hjälp av ett enkelt A4-ark känns för mig magiskt”.
Fideli Sundqvist, I love paper

Skalpell och allt pappersmaterial ingår i deltagaravgiften, skärmattan lånar du under kursen. 

Om handledaren:

Fideli Sundqvist arbetar som papperskonstnär och bildmakare med att skapa både scenografier och rekvisita för fotografi samt unika pappersklipp för exempelvis utställningar. Hon är utbildad i Grafisk design & illustration på Konstfack och i Färg, form och hantverk på Nyckelviksskolan. Fideli har gjort offentliga utsmyckningar, erhållit utmärkelser och givit ut handböcker i hur man arbetar med papper.

Läs mer på www.fidelisundqvist.com och se hennes extraordinära papperskonst.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lättare lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs slottskafé & restaurang, en kilometer från Slöjdseminariet. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till Studieförbundet Vuxenskolan. 

NÄR, VAR OCH HUR?

Datum: 24-26 februari 
Tid: Fre 16-20, lör 10-17, sön 9-16
Kursledare: Fideli Sundqvist, konstnär och illustratör
Avgift:  3500 kr, materialkonstnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet Nääs

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress 

Mer information om kursinnehåll 
Västarvet Slöjd Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:32