Luffarslöjd

Du lär dig grundprinciperna för trådslöjd – luffarslöjd och utifrån dem gör du dina egna trådkonster.

Den svarta ståltråden skall formas, böjas, vikas, najas. Du lär dig grundprinciperna för trådslöjd – luffarslöjd och utifrån dem gör du dina egna trådkonster.

Tekniken kan efter träning resultera i en mängd olika bruksföremål för dig och ditt hem, från små ljushållare, krokar, brödnaggar och smycken till större föremål som korgar, fat, ljusstakar och hela ljuskronor. Inspiration får du av ledarens vackra och mångskiftande hantverksprodukter av företrädesvis svartglödgad järntråd.
Trådslöjden och de olika kvaliteterna av tråd kan med fördel kombineras med andra material som trä, plåt, glas och annat. Material och verktyg finns uppdukat för dig och du är välkommen till en kreativ helg på Slöjdseminariet!

Kristinn Kiddi Petursson är född och uppvuxen på Island men bor sedan många år i Göteborg. Han har utvecklat sina trådkonster utifrån egna idéer i ett säkert formspråk. 

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.

När, var & hur

Tid: 21 oktober - 22 oktober, kl 10-17
Kursledare: Kristinn Kiddi Petursson, luffarslöjdare
Avgift: 1 700:- materialkostnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd i Väst
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:31