Fläta växtstöd och fågelmatare

Med olika sorters ekologiskt odlad pil flätar du en växtkon eller andra typer av flätade växtstöd/klätterstöd till trädgård och balkong.

Lär dig grunderna i trädgårdsflätning med pil. Med olika sorters ekologiskt odlad pil flätar du en växtkon eller andra typer av flätade växtstöd /klätterstöd till trädgård och balkong. Användbart och dekorativt för odling och uterum.

Du får tillämpa olika flättekniker som rep- och korgtekniker, och får kunskap om materialets egenskaper. Vi arbetar utomhus vid Slöjdseminariet, men har också tillgång till lokal inomhus

Kursledaren

Christian Erlandsson är pilinspiratören som guidar dig bland pilsorterna, de olika nyanserna kan kombineras till ett effektfullt färgspel. Efter genomgång av grundteknikerna har du kunskaper att fläta en rad olika föremål i din utemiljö; levande staket, naturstaket flätat runt granstörar, kompostkorg och vindskydd.

Christian är utbildad hos korgmakare i Danmark och arbetar sedan fjorton år med pilflätning. Han är återkommande utställare på bland annat Nordiska Trädgårdar och trädgårdsmässan på Liseberg. Se www.pilanlaggning.se för mer inspiration!

Christian håller också kurserna Pilflätning 25-26 februari och Fläta korg & fågelbord
7-8 oktober.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg.

När, Var & Hur?

Tid: Lördag 20 maj kl. 10-17
Kursledare: Christian Erlandsson, Pilslöjdare
Avgift: 1 050 kr, materialkostnad tillkommer
Plats: Slöjd & byggnadsvård, Nääs
Otto Salomons väg 4, Floda

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-01-16 11:37