Fiskskinnsgarvning

Visste du att det går att garva fiskskinn? På den här helgkursen lär du dig grunderna i fiskskinnsgarvning. Det blir garvning med traditionella metoder och naturliga ingredienser. Du kommer också att få lära dig grundläggande sömnad i fiskskinn. Av skinnen kan du sy en liten väska, armband eller något annat. Fiskskinn är ett vackert och häftigt material!

Ta med

Om du har tillgång till egna fiskskinn så ta med dem! Frys ned skinnen nästa gång du har varit och handlat i fiskaffären eller varit ute och fiskat.

Kursledaren

Malin Karlsson är gladlynt allslöjdare med förkärlek för forntida och historiska slöjdtekniker. Malin har sedan hon blev klar med ledarskapsutbildning för slöjda och kulturhantverk vid Göteborgs univeristet arbetat som hemslöjdkonsulent och med olika utvecklingsprojekt inom området slöjd.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras på Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.

NÄR, VAR OCH HUR?

 

Ingen inplanerad kursstart kontaka Västarvet Slöjd för intresseanmälan

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum  
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress 

Mer information om kursinnehåll 
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-09-18 12:56