Brodera på linne

Linnebroderi med Monika Hallén

Inspirationen är korsstygn och räknade stygn från all världens hörn, från medeltid till nutid. Fåglar och djur, stjärnor och blommor, hjärtan och livsträd samt ett och annat monogram. Det finns alltid en plats för ett eller flera räknade stygn. Kursen Brodera på linne handlar om räknade (bundna )stygn och broderier på linnetyg. Stygnen har det gemensamt att de broderas på tyg där det går att räkna trådarna. Låt hjärtat vara med!

Ta med

Ta gärna med rutat papper, penna, kamera för att dokumentera. tapesserinålar utan udd (nr 22-24 passar bra), en liten vass sax, sybåge är bra att ha och ett måttband. Om du har lingarner för broderi och räknelinne går det bra att ta med också.

Kursledaren

Monika Hallén är vävare,lärare , formgivare, föreläsare, förläggare och skrivare. Alltid med textilen i fokus! Hon har gett ut flera böcker om vävning tillsammans med Ann-Kristin Hallgren och hon har arbetat som lärare på Sätergläntan - intitutet för slöjd och hantverk.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras på Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.

NÄR, VAR & HUR

Ingen inplanerad kursstart kontaka Västarvet Slöjd för intresseanmälan

Anmälan och frågor 
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum  
www.sv.se/lerum 
Tel 0302-158 58  Epost: E-postadress 

Mer information om kursinnehåll
Västarvet Slöjd Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2017-01-16 11:35