Slöjd på Next level craft

Next level craft

Slöjd på Textilmuseet i Borås!

Under utställningen Next Level Craft som visas 5 april - 21 oktober 2018 blir det workshops och andra utställningar på Textilmuseet i Borås.

Slöjd för barn 0-2 år

Slöjd för barn 0-2 år! En taktil miniworkshop för de allra minsta i anslutning till utställningen Next Level Craft. Under fyra fredagsförmiddagar i höst kommer Textilmuseet och utställningen Next Level Craft att vara öppet särskilt för de allra yngsta besökarna. Slöjdpedagog Åsa Palmér guidar genom utställningen och efter visningen kommer besökarna att få bekanta sig med slöjdade föremål speciellt tillverkade för små händers upptäckarlusta av superslöjdaren Ann Hammarberg. Hela besöket tar ungefär en timme med gott om utrymme för blöjbyten och pauser för den som behöver. På Textilmuseet finns hiss och toalett med skötrum.

28/9 Slöjd för barn 0-2 år

5/10 Slöjd för barn 0-2 år

12/10 Slöjd för barn 0-2 år

19/10 Slöjd för barn 0-2 år

En workshop börjar klockan 10 och en klockan 11. Max 10 barn per workshop. Vi möts upp i Textilmuseets entré.

För mer info: kontakta Sara Degerfält på 070-6626803 eller sara.degerfalt@vgregion.se

Dancehall + virkning = virkhall

Kan man verkligen kombinera två så olika uttryck som virkning och Dancehall? Ja tydligen, för det är precis det här som SpinnUngas dansare Billie Hammarberg och konstnären Berith Stennabb gör i Spinns workshop Virkhall .

 ”En stor virkning hänger på platsen och eleverna bidrar till att den växer ännu mer. Alla kan lämna avtryck genom att virka, fästa färgglada trådar och även spela in röster. Kan man virka med hela sin kropp? Tillsammans hittar vi nya ingångar, kliver över och hasar under det textila konstverket. Små och stora berättelser, livshistorier och vardagsdråpligheter samlas in. Hur kan berättelser gestaltas i rörelse? I mötet mellan virkning och Dancehall utforskar och hittar vi tillsammans in i berättandet. Dancehall är en kreativ dansstil som ursprungligen kommer från Jamaica. Stor inspiration hämtas från vardagslivet.”

Under hösten kommer 10 klasser med högstadieelever ifrån Borås kranskommuner; Mark, Bollebygd, Tranemo, Herrljunga, Vårgårda och Svenljunga och Ulricehamn att få besöka Textilmuseet och möta dansarna i workshopen Virkhall.

Är du lärare i någon av Borås kranskommuner och vill boka en visning? Kontakta Sara Degerfält på 070-6626803 eller via mejl: sara.degerfalt@vgregion.se

Slöjdläger - gemensamhet, förändring och rörelse!

När? 13-14 oktober 2018. Lunch till lunch. 
Var? Textilmuseet Borås
Vad? Ett gemensamt konstverk som blir till flera i minst 4 olika workshops. Ett dygn fyllt av skapande, tillsammans och enskilt, och massor av pepp och inspiration. 
Vem? Du som är med är intresserad av att skapa med händerna och slöjda. Inga förkunskaper krävs, alla som är mellan 13 och 30 år är välkomna. 
Vad ingår? Gott fika, god mat. Enkelt boende och resa för er som inte bor i Borås. Slöjdlägret är gratis, platserna är begränsade! 

Mer information kommer i augusti i Facebookarrangemanget:

https://facebook.com/events/1283015331836090/


Hör av dig till Sara Degerfält, sara.degerfalt@vgregion.se eller stina@kulturungdom.se om du undrar något.

NEXT LOCAL CRAFT - Lokal slöjd & konsthantverk

utställningar

3 JULI - 26 AUG KONSTHANTVERK
Sjuhäradsform

3 - 23 SEPT KUDDEXPLOSION
Kunskapsskolan

2 - 21 OKT TEKHNÉ
Textilkonstnär Anja Fredell
Med stöd av KulturUngdom

Programmet finns också i  PDF

Mer om Next level Craft

En färgsprakande procession av mystiska väsen vandrar genom ett nordligt landskap och bär med sig magiska föremål. Vilka är de och vart är de på väg? Är det ett sagobröllop, en karneval, ett begravningståg, en modevisning eller kanske en mix av allt detta?

Här hittar du mer information om utställningen