Slöjdkalendarium

Här hittar du aktuella slöjdhändelser i regionen. Både det Västarvet är med och arrangerar och det som andra ordnar.

Maj

Next Level Craft
En färgsprakande procession av mystiska väsen vandrar genom ett nordligt landskap och bär med sig magiska föremål. Vilka är de och vart är de på väg? Är det ett sagobröllop, en karneval, ett begravningståg, en modevisning eller kanske en mix av allt detta?

1-27/5 Ömt – täljda träfigurer och småskalig storslagenhet
Möt tre kreativa slöjdare som med vass kniv paradoxalt nog skapar ett lika direkt som gulligt uttryck. Välkommen till utställningen Ömt på Galleri Not Quite i Fengersfors.

12/5 - 9/6 Sticka - Detaljer som gör skillnad

Ulla Engquist ställer ut stickat på Slöjdens Hus i Skövde.
Öppettider: måndag, tisdag, torsdag 12.00 – 16.00, lördag 10.00 – 14.00

24/5 Jojo i Dalsland
Jojo Wood- föreläsning och Open Tälj De Lux på Café Schuckert i Dals Långed kl. 17.00. Hungriga kan köpa soppa och bröd! Samarrangemang med Mötesplats Steneby. Pris: Gratis.

26-27/5 REKO på Nääs
REKO på Nääs handlar om schyssta val, sunda material och hållbara liv. Här möter du kreativ slöjd och ekologiskt bygghantverk i form av workshops, demonstrationer, kurser, föredrag, mathantverk och gôtt häng. Allt i de vykortsvackra omgivningarna vid Nääs slott.

26-27/5 Tälja för kvinnor
Slevar, burkar och klädhängare, leksaker, skålar och knoppar, lyckan är att tillverka sina egna saker. Extrainsatt kurs under Reko!

27/5 Färga med Indigo och skapa mönster i shibori
Kurs där du får prova att skapa mönster med hjälp av den uråldriga japanska tekniken Shibori. Tekniken för Shibori är att tyg viks, veckas och trådas för att skapa mönster när det färgas. Vi färgar sedan våra alster i naturlig indigo. 10:00-17:00

Juni

19/6 – 6/7 NEXT GENERATION SLÖJD  på Textilmuseet i Borås
Tis – fre 12.00 – 15.00 Släpp loss din kreativitet och skapa efter egen fantasi i härliga material. Handledare finns på plats. För dig mellan 6–15 år.

27-28/6 Tälj tillsammans 
Kurs på Nääs för barn och vuxna tillsammans med kursledare: David Fredriksson Nygård

27-28/7 Tova tillsammans
Kurs på Nääs för barn och vuxna tillsammans. Med ull, vatten, såpa och våra händer får vi lära känna ullen och dess fantastiska egenskaper. Inga förkunskaper krävs och ni lär er grunderna i tovning. Du kan också pröva på att karda och spinna på slända. Kursledare: Jeanette Rångeby

27-27/7 Slöjda nytt av gammalt
Kurs på Nääs för barn och vuxna tillsammans. Remake, återbruk, returslöjd, redesign, upcykling, skrotslöjd, kärt barn har många namn!  I den här kursen kommer vi att använda olika material, allt från förpackningar, tyger, burkar, trä, garn och pärlor.
Kursledare: Marise Silve Lember