Slöjdkalendarium

Här hittar du aktuella slöjdhändelser i regionen. Både det Västarvet är med och arrangerar och det som andra ordnar.

Mars

16 mars: Slöjdworkshop på Naturhistoriska museet
Kl. 16-19. Kom och prova på olika hantverk tillsammans med andra. Slöjdare från Göteborgs och Bohusläns hemslöjdsförening är på plats och hjälper dig. Vi kommer också att fika, träna svenska och umgås. Plats: Göteborgs Naturhistoriska Museum 

17 – 19 mars: Svarvkurs skärsvarvning på Hellidens Folkhögskola
Skärande träsvarvning, grund och även fortsättning. 

18-19 mars: Kursen Skärpa verktyg
Du får lära dig grunderna i att slipa dina verktyg som knivar, stämjärn, hyvelstål, skölpar och saxar. Kursledare Knut Östgård, i slöjdlärarseminariet på Nääs i Floda.

11 mars - 1 april: Utställning om hantverksutbyte Sverige-Japan
Med hjälp av Stenebys idépeng genomförde Hedvig Flärdh och Lydia Vermaat Wallin ett utbyte med Japan vars resultat visas som en utställning på Halmens hus i Bengtsfors.

18 mars - 1 april: Vi är konsthantverk
Konsthantverkarna från Hellidens folkhögskola ställer ut på Slöjden hus i Skövde. 
Vernissage 18 mars kl.10-14

April

1 april: Kursen Gör en paddel
Lär dig tillverka din egen grönlandspaddel för havsturer. Kursledare Andi Röder, i slöjdlärarseminariet på Nääs i Floda.

1 april: Kursen Väv i ram
Lär dig skapa textilier i vävramar. Kursledare Lena Köster, i Slöjdens hus, Skövde.

1-2 april: kursen Yllebroderi med grannlåt
Lär dig kombinera olika stygn och bottensömmar med applikationer och lite blingbling. Vi syr på ylle och använder garn av ull, lin, bomull och silke, allt material blandas och du skapar ditt eget broderi inspirerat av både folkliga mönster och retroformer. Kursledare Carina Olsson, Nääs i Floda.

4 april: Ta i hands kreativa träffar!
Ta med eget handarbete eller bli inspirerad av material och verktyg som finns på plats. Vi lär oss av varandra, fikar och har trevligt. Allt är gratis. Rydals museum.

6 april: Slöjdworkshop på Naturhistoriska museet
Kl. 16-19. Kom och prova på olika hantverk tillsammans med andra. Slöjdare från Göteborgs och Bohusläns hemslöjdsförening är på plats och hjälper dig. Vi kommer också att fika, träna svenska och umgås. Plats: Göteborgs Naturhistoriska Museum.

10 - 13 april: Tova fantasifulla ägg
Kl. 13.00-15.00. Påsklov på Göteborgs Naturhistoriska Museum. Kom och tova ett färgglatt påskägg! Inspiration kan du hitta bland de fågelägg som vi visar. Hela familjen är välkommen.

8-9 april: Kursen Textila smycken 
Ny design från urgammal teknik! I kursen lär vi oss olika traditionella tekniker från Anderna som looping, fingerweaving och wrapping för att göra smycken i textil. Kursledare Erica Ticona, slöjdlärarseminariet på Nääs i Floda.

8-9 april: Kursen Spinna på rock & slända
Från ull till garn - lär dig spinna! Du lär dig hur du förbereder ullen inför spinning, spinnteknik, tvätt och efterbehandling av garn. Det blir spinnövningar på både slända och spinnrock. Kursledare Lena Köster. Slöjdlärarseminariet på Nääs i Floda.

Maj

2 maj: Ta i hands kreativa träffar!
Ta med eget handarbete eller bli inspirerad av material och verktyg som finns på plats. Vi lär oss av varandra, fikar och har trevligt. Allt är gratis. Rydals museum.


Publicerad av: Tobias Havaas, 2017-03-14 16:00:55
E-postadress