Gammaldags julmarknad i Borås

Brinnande stearinljus

I förläggargården Fällhult får du uppleva hur julen kunde gestalta sig för en Sjuhäradsfamilj för länge sedan. I köket sitter tomten och tar emot barnens önskelistor. Välkommen till en gammaldags julmarknad den 10 december!

På marknaden hittar du garanterat uppskattade julklappar, bodarna dignar av godsaker, fint hantverk och lokalproducerad mat från Sjuhäradsbygden. Gammaldags Julmarknad får finbesök av Borås & Sjuhäradsbygdens Lucia som sjunger i den vackra Ramnakyrkan. Vi dansar runt granen och kan sedan ta en paus i mysiga Café Gästis med kaffe och lussebulle. Som besökare kan du rösta på ”Bästa bord” och en jury utser ”Bästa hantverk”. Detta är en dag för hela familjen med julpyssel, fiskdamm, kolbullar, korv och glögg och mycket mer.

Program, Gammaldags julmarknad

10 december, Fällhult, Borås

11.00 Julmarknaden öppnar

12.00 Julberättelser från förr, Ann-Britt Boman – Ramnakyrkan

13.00 Dans kring granen

14.00 Borås & Sjuhäradsbygdens Lucia - Ramnakyrkan

14.30 Borås & Sjuhäradsbygdens Lucia – Ramnakyrkan

15.00 Prisutdelning ”Bästa hantverk” och ”Bästa Bord”

15.15 Julberättelser från förr men Ann-Britt Boman – Ramnakyrkan

Hela dagen: Tomten tar emot barnens önskelistor i Fällhult varje hel timma. Julmarknad med slöjd, delikatesser och hantverk – rösta på bästa bord. Folkmusik i stugorna, kulturhistorisk miljö i Fällhult, julpyssel med Rädda Barnen, fiskedamm, café, kolbullar, korv och glögg.

Programmet arrangeras i samarbete mellan Borås Museum, De sju häradernas hemslöjdsförening, De sju häradernas kulturhistoriska förening, Borås Hembygdsgille och Västarvet. Övriga medverkande är Borås spelmanslag, och Rädda Barnen.

Fri entré

Senast uppdaterad: 2017-12-06 10:38