Föreningsdag 20 oktober

Fyra olika bilder, en gammeltacka i gröngräset, vacker rotslöjde, en snidad blomma och sjömansarbeten.

TEXTIL FÖRENINGSDAG MED ULL OCH SLÖJD

Vi vill välkomna dig som är medlem i hemslöjdsförening eller hembygdsförening till en inspirerande och lärorik dag med något för både hand, hjärta och hjärna.

Vi bjuder på en tankeväckande filmvisning där Anna Åhlin Orwin från leder disskussionen efteråt. Det är en fin och tänkvärd film som tar upp flera ämnen som föreningsengegemang och hur människor kan mötas.
Textilkonservatorn Lotti Benjaminsson kommer att föreläsa och komma med råd och tips om hur du tar hand om dina textilier. Användbar kunskap för både för föreningars samlingar och det som finns i ens egna gömmor!


Det är sista chansen att se den fantasifulla slöjdupplevelsen Next level Craft och första tillfället att se den ulliga utställningen Ull för livet. Ull för livet är en vandringsutställning producerad av Sveriges textila hemslöjdskonsulenter och utställningen vill slå ett slag för världens bästa material - ULL!

Vi kommer att vara på TextilMuseet i Borås 
Program:

  • 09.00-09.30           Kaffe och registrering, Margaretha Persson, Västergötlands Hembygdsförbund, hälsar välkomna
  • 09.30-09.45           Folkdansaren Lena, filmvisning och efterföljande diskussion ledd av Anna Orwin Åhlin från Hemslöjden
  • 11.00-11.45           Hur tar jag hand om textilier på bästa sätt? Samtal om hur man sköter och bevarar textilier med Lotti Benjaminson,                               textilkonservator Västarvet, med fokus på ylletextilier. Tag med dig högst en textil för rådgivning.
  • 12.00-12.30           Visning av Next Level Craft- en nymodig slöjdutställning – Ewa Blomqvist visar och berättar
  • 12.30-13.30           Lättare lunch
  • 13.00                      Invigning av utställning Ull för livet
  • 14.00-14.45           Föreläsning med Kerstin Paradis Gustafsson författare och ”ullvetare”, berättar om sitt förhållande till ullen och om ett av UNESCO:s   Världsarv    – de filtade ullmattorna i Kirgizistan.
  • 13.30 -16.00          Workshops och prova på – tema ull! Det blir bland annat Spinncafé och prova på att tova.
  • 15.00                      Avslutningskaffe
Datum                20 oktober 2018
Tid                      9:00-16:00
Avgift                 200 kr
Plats                  TextilMuseet Borås
ANMÄLAN        skicka din anmälan, senast den 10 oktober till: hillevi.skoglund@vgregion.se

Välkomna!
Hemslöjdskonsulenterna- Västarvet, och Västergötlands Hembygdsförbund i samarbete med Hemslöjden, Studieförbundet Vuxenskolan och TextilMuseet