Sloyd truck på Gothenburg Design Festival 26-27 oktober

Bilen Sloyd Truck med utrustning står parkerad i mörkret

Det rullande slöjdparadiset Sloyd Truck kommer lastad med fårull, kardor, vassa verktyg och dalsländska små träd till Göteborg. Du kommer med dina händer och din pepp

Under Gothenburg Design Festival rullar den lilla lastbilen Sloyd Truck ner från Dalsland för att gästa festivalen och låta alla nyfikna prova att slöjda i textil och trä.

Om Sloyd Truck
En bil med flak har förvandlats till en verkstad på hjul, som rullar in i byar och förorter och drar blickarna till sig, för att sedan i händerna på handledare och deltagande barn, unga och andra förvandla lokala materialresurser till lärorika upplevelser och kanske användbara och roliga föremål. Sloyd Truck är utrustad för att utifrån idén om kortast möjliga väg mellan råvara och föremål kunna erbjuda redskap för arbete med trä, metall, textil och andra material. 

Workshops
På fredag erbjuds After Work med repslagning i olika former och material. På lördagen bygger vi fritt med industriskogens övergivna skatter. 

Tider
Fredag 26 oktober: kl. 15-19 After Work-slöjd 
Lördag 27 oktober: kl. 11-16 Open Tälj 

Plats
Utanför HDK, kristinelundsgatan 6 i Göteborg

 

Sloydtruck körs av Västarvets länshemslöjdskonsulenter. Delägarna i Sloydtrukk är Västarvet, Fyrbodal, Bengtsfors kommun, Åmåls kommun, Steneby och Not Quite.