Delta på Midvinterfest 2017

Varje år öppnar Midvinterfest sina portar på Bohusläns museum, en utställning fylld med slöjd och konsthantverk där allt är till salu. Detta år är temat slöjdverkstan. Utställningens formgivning, bilder och texter kommer tillsammans med föremål från museets samlingar illustrera den skapande plats där slöjden blir till.

VAD ÄR MIDVINTERFEST?
Midvinterfest är en utställning med ett brett utbud av hållbar, lokalt tillverkad slöjd och konsthantverk. Förhoppningen är att besökaren ska upptäcka kvaliteten och det personliga i det handgjorda. Midvinterfest är också en plats för slöjdarna att både visa och sälja sin slöjd. Det som gör Midvinterfest speciell är att kunden får ta med sig det den köper direkt ur utställningen, vilket innebär att utställningen hela tiden förändras.

DELTA
Alla som arbetar med någon form av konst- eller kulturhantverk som ryms inom kategorin slöjd samt bor eller verkar i Västra Götaland är välkomna att söka. Vi prioriterar de som håller god kvalitet, kompletterar varandra, stärker temat och lyfter slöjdens kärnvärden.

Avgiften för att ställa ut på Midvinterfest är 400:- och museet tar en kommission på 20%. Varje utställare står värd för utställningen under två dagar. Värdar under jul- och nyårshelgen står bara en dag.

VAD MENAS MED SLÖJD?
Slöjd är verkligen inget självklart begrepp, men kan förklaras som ett konsthantverk med starka rötter i det traditionella hantverket. Även om slöjd idag omfattar nya material, tekniker och former så kännetecknas den fortfarande av hantverksskicklighet och materialkännedom. Samt av att utövaren arbetar nära materialet i egen produktion.

ÅRETS TEMA – Slöjdverkstan
Midvinterfest kommer detta år att lyfta processen bakom slöjden. Rent visuellt kommer utställningen att inspireras av verkstadens eller ateljéns miljö, material, verktyg och redskap för att illustrera arbetet bakom. Som besökare i en utställning eller på en marknad ser du färdiga föremål som bara finns där. Men bakom varje föremål finns mycket arbete baserat på en kunskap och erfarenhet som tagit lång tid och mycket övning att bygga upp. Detta och att slöjdade föremål tillverkas för hand, en bit i taget gör slöjden mänsklig.

Det är den processen som utställningen vill visa upp. Resan från idé via blod, svett och tårar till färdigt föremål. Så du som deltar får mer än gärna skicka in skisser och arbetsmodeller som vi kan ställa ut tillsammans med dina föremål. Detsamma om du har synbart misslyckade föremål, exempelvis muggar från en olycklig bränning, trä som spruckit etc. Får vi in mycket kanske vi måste välja bort några då den typen av material inte får ta över själva slöjden.

Västarvet och Bohusläns museum hoppas att ämnet inspirerar dig till lustfyllt skapande
och nya idéer.


PRAKTISK INFORMATION
Utställningsperiod: 25 november 2017 – 7 januari 2018
Utställningslokal: Bävehallen, Bohusläns museum
Kostnad: Deltagaravgift 400 SEK plus 20 % kommission
Betalning: Du får ett förifyllt fakturaunderlag efter utställningsperioden på det du sålt minus deltagaravgiften som du skickar till Bohusläns museum. Du betalar inte deltagaravgiften i förväg utan det justeras på slutfakturan.
Inlämning av alster: 16 november kl. 13:00-19:00
Återlämning av icke sålda alster: 10 januari kl. 13:00-19:00
Sista ansökningsdag: 15 september
Ansök genom att skicka ifyllt formulär till Susanne Harrysson
Ladda hem formuläret som worddokument här

KONTAKT
Susanne Harrysson: 070-662 68 04, E-postadress
Postadress: Västarvet, SVK, Gamlestadsvägen 2-4, B2,vån 4, 415 02 GÖTEBORG

Här kan du hämta all information och anmälningsuppgifter som PDF

Senast uppdaterad: 2017-05-24 16:44