Återbruksmattor

Klackmattor, lappamattor, flätade mattor och krokade mattor. Vi finner vår inspiration i förra sekelskiftets avancerade återbruk och provar på olika enkla sätt att göra mattor.

Här får du hjälp att själv tillverka och komponera mattor av allt möjligt och nästan omöjligt material. Det är inga svåra tekniker, men ett spännande återbruk som blir till vackra smycken i dagens inredning.
Material som behövs på kursen finns att köpa, men har du resttyger, trasor, ylletyger och broderigarner ta med dem. Du som har tar med sax, nålar och syram - annars finns det att låna.

Mästerslöjdare leder kursen

Marion Larsson är korgmakaren och slöjdaren som arbetar mångsidigt i en rad olika material, både trä, textil och förgängligt, som på den här kursen. 2012 fick Marion utmärkelsen Mästerslöjdare i samband med Svenska Hemslöjdsföreningarnas 
100-årsjubileum

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg.

 

Var, när och hur

Tid: Lö och sö 21-22 oktober kl. 10-17
Kursledare: Marion Larsson, mästerslöjdare
Avgift: 1 850 kr, materialkostnad tillkommer.
Plats: Slöjdseminariet, Vinkelsalen

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd i Väst
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-09-14 13:48