Böcker om tälja och snida

Karvsnitt - alla tiders snideri

Björn Nässén redogör för karvsnittets historia, vilka verktyg som är dom bästa och hur du själv med lite övning kan göra vackra karvsnittsföremål.

Läs mer om boken här!

Slöjd, med emne rett fra skogen

Detta slöjdhäfte vänder sig till alla som tycker om att arbeta med trä. Vare sig du arbetar med skolundervisning, är hantverkare eller hobbyutövare kommer detta häfte att inspirera dig i arbetet! Häftet är en fortsättning på Telgje, spikke, smi - med kvass kniv i rått tre, som kom ut 2001. Boken är skriven på norska. 

Pris: 250 kr

Slöjda för trädgården

Instruktionerna i det här häftet är enkla och grundläggande. Låt kreativiteten flöda och trädgårdsslöjden blomma i din täppa! Häftet innehåller 16 sidor med teckningar och beskrivningar i svart/vitt. 

Läs mer om boken här!

The spoon, the bowl and the knife

En dvd dokumentär från 2014 om slöjdaren Wille Sundqvist. Producerad av Jögge Sundqvist, själv slöjdare och Willes son.

Läs mer om dokumentären här!

Tälj - från rönnpipa till stol

Den här boken är fylld med små och stora projekt - allt från den klassiska rönnpipan till stegar och stolar. Författare: Anders Lindberg.

Pris: 200 kr

Tälj för kök och trädgård!

Boken innehåller beskrivningar på vackra och praktiska föremål till köket och den lilla trädgården. I boken får du lära dig olika täljgrepp som ger dig kontroll, styrka och färdighet i ditt arbete. Du får också tips om målning, ytbehandling och hur du dekorerar genom att skära med kniven. 

Jögge Sundqvist är slöjdaren som med förkärlek arbetar i rått och torrt trä med handverktyg. I den nya boken lär han ut teknikerna som gör slöjdandet till en livslång njutning. Utgiven av Hemslöjdens förlag. 84 sidor.

Pris: 225 kr

Tälj! Tips för dig som täljer i rått virke

Ett häfte med tips för dig som täljer i rått virke. Hemslöjdskonsulenterna i Kalmar län. 

Pris: 40 kr

Täljda träskedar (DVD)

Täljda träskedar - en film av Lennart Sundin och Knut Östgård. Älvsborgs läns norra slöjdförening/Hemslöjdskonsulenterna Västra Götaland. Speltid 20 min.

Pris: 180 kr

Ytbehandling

Ett häfte som beskriver oljor, vaxer och tillvägagångssätt för boning och polering på trä. Hemslöjdskonsulterna i Kalmar län. 16 sidor.

Pris: 30 kr

Slipa och bryna en kniv

Ett häfte producerat av Slöjd i Väst med tips och råd om hur du vårdar din täljkniv.

Pris: 20 kr

Senast uppdaterad: 2017-06-27 08:05