Slöjd och Byggnadsvård

VÄSTSVERIGES CENTRUM FÖR HÅLLBARHET OCH SUNDA MATERIAL

Välkommen till ett eldorado för dig som söker lust och inspiration med hållbara perspektiv! Hos Slöjd & Byggnadsvård på Nääs kan du botanisera i butiken och biblioteket, besöka spännande utställningar, delta i lärorika kurser och få goda råd om hantverk och tekniker. Utgångspunkten har vi i vårt kulturarv och i sunda och hållbara material som fungerat genom decennier och som fortfarande är bland de bästa man kan välja.

AKTUELLT

Slöjd & Byggnadsvård i sociala medier

bild-334145229945728_1934146826612219
Den 28/10 har vi en ny kurs som heter El i gamla hus med kursledare Henrik Nilsson. Vi är i Henriks Nilssons fantastiska el- och teknikmuseum i Lerum. 28/10 kl 10-14. Anmäl dig till Vuxenskolan i Lerum på 0302-158 58. Välkommen!
Du vet väl att himmelin är det nya svarta i inredningssammanhang? Nytt i butiken på Slöjd & Byggnadsvård! #himmeli #halmkrona #halmslöjd #slöjd

Info & Öppettider

Öppettider september-april

ons-tors 13-18
lör-sön 11-16

Måndagar och storhelger som påskhelgen, midsommarafton, midsommardagen och jul- och nyårshelgen är det stängt.

Slöjd & Byggnadsvård
Otto Salomons väg 4
448 92 Floda

E-postadress

Tfn: 010-441 43 60

Tillgänglighetsdatabasen

Hitta hit

Aktuella kurser

Kurs i snickeri för dig som har grundläggande kunskaper i snickeri men vill mer. Vi lotsar in dig i den mer avancerade snickerikonsten.

Är du nyfiken på ditt hus historia? Gå vår kurs och bli hus-detektiv! Lär dig i vilka arkiv du hittar information om ditt hus och lär dig tolka informationen.

Felaktiga insatser för att spara energi i gamla hus leder till både dyra skador och förfulade hus. Lär dig lösningar som förenar vettig uppvärmningsekonomi med bevarande, estetik och sunda hus.

Behöver du mer kunskap om mullbänkar och torpargrunder? Gå kurs hos oss en dag och lär dig hur de är tänkta att fungera och vilka alternativ som finns om den måste renoveras.

Det här är kursen för dig som vill bygga ett nytt kök, bygga om, anpassa eller ”modernisera” ett befintligt kök.

27-29/10 - Kursen är för dig som redan kan renovera gamla fönster men kanske behöver lite mer handledning eller ska komplettera med att göra en ny fönsterbåge.

Är du osäker på vad du får och inte får göra med elen i ditt hus? Är de gamla elledningarna säkra? Törs du lita på kontakter och strömbrytare? Vad får du göra och inte göra med elen i ditt hus? Här får du svaren!

Förgyllning är ett gammalt hantverk som använts för att försköna både byggnader och möbler.

Lär du hur man flätar och syr en huvudbonad av halm! Obs. nytt datum, 18-19 november.

De flesta gamla fönster går att rädda även om det tar sin tid. Som lön för mödan får du vackra fönster av en kvalitet som inte är möjlig att köpa idag.