Vilda djur i stan

Vilda djur bor inte bara ute i skogen, många har sitt hem inne i stan. Du kanske har sett ekorren hoppa mellan träden och rådjuren mumsa i rabatten? Välkommen på en lektion som handlar om djuren som bor i närheten av oss människor. Det är många fler än du tror!

Om lektionen

Fokus ligger på att uppleva stadens djurliv och lära känna våra vanligaste arter, till exempel hare, älg och kråka. Med de äldre eleverna pratar vi även om djurens anpassning till stadsmiljön och vilka fördelar och nackdelar som finns med att leva i närheten av människor. Har ni önskemål om vilka djur ni vill veta mer om, berätta gärna för oss när ni bokar. Vi använder oss av åskådningsmaterial så att eleverna får använda flera sinnen. Har du till exempel känt på igelkottens taggar? 

Praktisk info

Lektionsängd: 40 minuter.
Gruppstorlek: Max 30 elever per grupp.
Lektionen passar: Förskolan (från 4 år), lågstadiet, mellanstadiet och SFI. Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder.
Mötesplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00. Har du har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer vi att möta upp er utanför entrén. Övriga tider får ni gärna vänta i receptionen inne på museet.

Senast uppdaterad: 2017-06-07 16:29