Konstiga djur

Tappar verkligen hajen sina tänder var och varannan vecka och varför har näsapan så stor näsa? Välkomna på en resa där ni får träffa ett och annat konstigt djur.

Om lektionen

Under lektionen får eleverna stifta bekantskap med vanliga och ovanliga djur som har en sak gemensamt, de är alla konstiga på sitt sätt. För att stimulera alla sinnen hos eleverna använder vi åskådningsmaterial; hur känns till exempel en hajtand? 

Syftet med lektionen är att med hjälp av lite humor väcka fascination för djur och natur och att stimulera elevernas intresse för biologi och naturvetenskap. Vi vill också öka förståelsen för varför vi är olika, och att vi ska välkomna våra olikheter. 

Tips på för- eller efterarbete för barn i förskolan och lågstadiet: Barnboken Konstiga djur av Lotta Olsson finns uppläst på Sveriges Radios hemsida. Det är en serie i 10 delar där varje del är mellan 7-12 minuter. Lyssna på uppläsningen av boken Konstiga djur

Praktisk info

Lektionslängd: 40 minuter.
Gruppstorlek: Max 30 elever per grupp.
Lektionen passar: Förskolan (från 4 år), lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. 
Mötesplats: Museet öppnar för allmänheten kl.11.00. Har du har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer vi att möta upp er utanför entrén. 

Senast uppdaterad: 2017-06-07 16:29