Liv i löv(2)

Liv i löv är en klassiker som funnits med i museets undervisningsprogram i över 30 år. Det är inte så konstigt, för det är fortfarande lika roligt, spännande och lärorikt att upptäcka vilket myller av liv det finns bland löven på marken.

Om lektionen

Liv i löv är en lektion där vi börjar ute i Slottsskogen med att fånga in insekter, spindlar, maskar och andra smådjur i förnan. Efter det går vi in i vårt klassrum där vi dukat upp med luppar, stereoluppar och annat som kan behövas för att undersöka och bestämma markens småkryp. Lektionen avslutas med en kort genomgång då vi presenterar några av elevernas fynd lite närmare samtidigt som vi pratar mer om förnans ekosystem. 

Syftet med lektionen är att eleverna genom egna upplevelser får upptäcka vilket myllrande djurliv det finns under våra fötter och förstå vilket viktigt jobb daggmaskarna och de andra nedbrytarna i förnan gör. 

Praktisk info

Lektionslängd: 80 minuter.
Gruppstorlek: max 24 elever per grupp.
Lektionen passar: förskolan (från 4 år), lågstadiet, mellanstadiet. Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder. För äldre elever finns lektionen Exkursioner för högstadiet och gymnasiet.
Övrigt: lektionen är delvis utomhus. Eleverna kommer att arbeta i par. 
Dela gärna in klassen på förhand.

Här träffas vi: museet öppnar för allmänheten kl.11.00. Har du har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer vi att möta upp er utanför entrén. Övriga tider får ni gärna vänta i receptionen inne på museet.

Senast uppdaterad: 2017-06-07 16:16