Upptäck Göteborgs gröna hjärta!

Göteborgs gröna hjärta består av Botaniska trädgården, Slottsskogen och Göteborgs Naturhistoriska Museum. Här finns vackra och skiftande miljöer som bjuder på lika delar rekreation, aktiviteter och underbara naturupplevelser för hela familjen – i ett av Europas största urbana grönområden.

Klorofyll för själen

Välkommen till en grön oas mitt i storstaden som ger klorofyll för själen. På Botaniska trädgården finns växter från jordens alla hörn. I Slottsskogen finns barnens zoo, observatorium och en av Sveriges äldsta djurparker. På Naturhistoriska museet möter du vilda djur från hela världen, men också utställningar om människan som biologisk varelse och ekologiska grundbegrepp.

I Göteborgs gröna hjärta finns vackra och skiftande miljöer som bjuder på lika delar rekreation, aktiviteter och underbara naturupplevelser för hela familjen – i ett av Europas största urbana grönområden. Håll gärna utkik efter alla aktiviteter som sker här, från den årligen återkommande musikfestivalen Way Out West till älgsafari och fladdermusvandringar.

Botaniska trädgården
Göteborgs botaniska trädgård är en av de största i sitt slag i Europa. Här odlas ca 16 000 olika arter och kulturhybrider på friland och i växthus. Botaniska trädgården har fått flera priser och utmärkelser genom åren och är ett av Göteborgs största besöksmål. Botaniska trädgården bedriver en omfattande programverksamhet med visningar och utställningar.

Slottsskogen
Slottsskogen är göteborgarnas park och har funnits sedan 1874. Här finns underbara gräsytor och miljöer och dessutom en av Sveriges äldsta djurparker med både tama och vilda djur från Norden. Barnens zoo har bland annat ponyridning och är öppet dagligen under sommarhalvåret. För barnfamiljer finns en stor lekpark med en modell av den Malmska valen från Naturhistoriska museet. Mitt i Slottsskogen finns också ett observatorium, labyrinter och landskapsstugor.

Göteborgs Naturhistoriska Museum
Välkommen till den biologiska mångfaldens hus. Här visas jordens och livets uppkomst, vilda djur från hela världen - tillsammans med våra svenska arter. Du missar väl inte världens största monterade blåval, den afrikanska elefanten och andra uppstoppade kändisar i utställningarna?