Samåkning: We Are Together

Varför inte samåka till något eller några av våra besöksmål? Kanske finns det fler som har liknande planer som du? Nu finns samåkningstjänsten We Are Together som hjälper dig att resa tillsammans.

Tillsammans mot nya upplevelser!

Vår region har många kulturskatter, men vissa av dem kan vara svåråtkomliga utan bil. För att öka tillgängligheten lanserar nu Västra Götalandsregionen We Are Together, en samåkningstjänst där privatpersoner kan hitta eller skapa resor för spännande möten och bilutflykter.

I webbtjänsten kan du tala om när du ska köra, exempelvis till ett museum, och hur många du kan ta med dig i bilen. Vill du istället ha skjuts, kan du se olika datum när samåkningar erbjuds och enkelt hitta en körning till ett visst resmål. Du kan även skapa egna förfrågningar om att få åka med någon. Vårt län har ett fantastiskt utbud av naturupplevelser, kultur och museer.

- Många som tar bilen har platser över, så varför inte ta med fler på resan, säger Sofia Olofsson, kommunikatör på Nordiska Akvarellmuseet. Det var så vi resonerade när vi drog igång tjänsten, det gynnar miljön och det ger fler möjlighet att ha råd att besöka kulturen och naturen i regionen.

 Hållbart resande i fokus

Projektet började som ett initiativ från Nordiska Akvarellmuseet och i samarbete med Västra Götalandsregionen har nu tjänsten breddats med fjorton destinationer. Nu hoppas man att tjänsten kommer användas och spridas mellan kulturintresserade.

- Västra Götalandsregionen satsar på hållbart resande, som kollektivtrafik och cykling, men också samåkning. Det sker utifrån en politisk vilja att göra det enkelt att resa hållbart, och att ge invånare fler möjligheter att ta sig till kulturen, säger Tomas Zeljko, kommunikatör på Västra Götalandsregionen.

- Så kallade shared economy-tjänster som Airbnb och AirDine har på kort tid vuxit explosionsartat med tusentals användare. Där erbjuder man en mötesplats, men låter användarna själva ta initiativet. Vi ser väldigt positivt på detta. Numera kan vi tänka oss att hyra varandras lägenheter och äta middag med främlingar, så varför skulle vi inte vara öppna för att åka bil tillsammans, säger José Lagunas Vargas, kommunikatör på Västra Götalandsregionen

Gå in på sajten för att leta lediga platser eller för att lägga upp en egen körning. Klicka här för att komma till We Are Together.

Om We Are Together

We Are Togehter är en samåkningstjänst för alla som är intresserade av kulturupplevelser i Västra Götaland. Bra för miljön, för tillgänglighet och för din privata ekonomi.

Gå in på sajten för att leta lediga platser eller för att lägga upp en egen körning. Klicka här för att komma till We Are Together.