Kurs - tälj en fågelskål

Illustrerande bild på en ölgås.

Låt ett stycke trä förvandlas till något som gör livet roligare! Under trevliga former så lär vi oss att tälja fågelskålar tillsammans med handledare Anja Sundberg. Datumet är 26 augusti och platsen är Fengersfors. Och du är varmt välkommen!

Under en intensiv dag får du tälja en fågelskål. En fågelskål är ett festligt nummer i det gamla bondesamhället; i praktiken en skål ämnad att dricka ur eller lägga godsaker i.

Fågelformen är till för att göra livet roligare. Den skapas i färskt trä med olika skärande verktyg: yxa, tjäckla, skölpar och knivar. Att urholka och forma ett trästycke är en grundläggande process, där en bit trä från skogen förvandlas till ett kärl.

Kursledare är Anja Sundberg, unik i sin fantasifullhet och förmåga att utnyttja träbitars och vassa verktygs potential till form och munterhet. Hon är en van kursledare.

Kursen är en del av Västarvets Hemslöjdskonsulenters satsning på Matslöjd och Slöjdmat, och hålls i samband med matfestivalen Glupsk på Dalsland på Fengersfors bruk. Den genomförs i samarbete med Mötesplats Steneby, Glupsk på Dalsland och ABF.

Mer Information och anmälan

Datum: 26 augusti 2018
tid: 10:00-18:00
Plats: Not Quite, Fabriksvägen 2 i Fengersfors
Kursledare: Anja Sundberg
kostnad: 800kr

Klicka här om du vill anmäla dig till kursen

 

Undrar du över något? 
Mejla Jonatan Malm: jonatan.p.malm@vgregion.se  eller ring honom på 0761 19 46 95