Möt åtta slöjdare i Fas Trä

Vad är slöjd? Ett entydigt svar är lika omöjligt som oönskat, men frågan är ständigt intressant: Ett skolämne? En subkultur? Ett kulturarv? Eller bara kultur i största allmänhet? Fas Trä är en samlingsutställning där åtta slöjdare bjuder in till en tankeväckande upplevelse.

Fas Trä är utställningen som genom åtta slöjdande personer fungerar som ett kikhål rakt in i tankevärldar och unik spetskompetens. Personerna arbetar med olika metoder och olika ingångar; vad de har gemensamt är att de använder trä och att de bor i Västra Götaland.

Fas Trä är en utställning kring föremål som formats med spräckjärn, tjäcklor, knivar, putshyvlar eller laser. Men det är också en utställning om personerna bakom och om deras drivkrafter; drömmen om den högsta kvalitén utifrån de enklaste metoderna, drömmen om nya upptäckter, drömmar om en annorlunda värld.

Fas Trä är en utställning om kärleken till slöjdens arbetsprocesser, men också en påminnelse om att slöjd är en ständigt pågående forskning och ett oändligt variationsrikt samtal. Ett samtal mellan människa och material, mellan människa och människa, mellan människa och omvärld.

Medverkande i utställningen:
Olivia de Jong
Joakim Lilja
Anders Lindberg
Fritiof Runhall
Björn Svantesson
Ulrika Roslund Svensson
Sara Thorn
Frej Wichmann

Lär känna de medverkande i våra personporträtt på Youtube!
I korta filmer berättar de om sin relation med slöjden 

Visas nu hos:
Melleruds Bibliotek, Södra Kungsgatan 7, 464 Mellerud.
Finissage den 23 september med täljworkshop för barn med Anders Lindberg kl. 10.30-13.00. Begränsat antal platser, anmäl till Melleruds bibliotek: 0530-18200 eller e-post: E-postadress
Ni som inte känner till Anders Lindberg kan titta på hans hemsida www.anderslindberg.com 

Öppettider:
måndag: 10:00-13:00
tisdag-torsdag: 10:00-18:30
fredag  10:00-17:00
lördag  10:00-13:00

 

Turnéplan

Västergötlands Museum i Skara 4-31 oktober
Vernissage 4 oktober kl 18.00 med te och macka. Föredrag med den amerikanske svegsvarvsmästaren och färskträslöjdaren Jarrod Dahl. Kolla här: woodspirithandcraft.com

Under Kulturnatten i Skara den 14 oktober klockan 18.00 blir det visning av Fas Trä. Det är Ulrika Roslund Svensson a.k.a Skapismen som berättar om objekten och håller en mikroföreläsning om sitt eget verk utifrån unika efterforskningar: Klykmakerskor och kissgrenar förr i tiden.

Biblioteket i Kinna 11-26 November

Blå Stället, Angered 13 dec-28 januari

Utställningen är producerad av Västarvets Hemslöjdskonsulenter
Form och illustration: Biba

Utställningsbroschyren

Broschyren som du kan köpa i butiken har bilder på objekten som du själva kan klippa ut och klistra fast på samma sätt som ett gammeldags frimärke.

  • Bild 1 av 3
  • Bild 2 av 3
  • Bild 3 av 3
Senast uppdaterad: 2017-06-19 15:57