Byggnadsvårdens konvent

Byggnadsvårdens konvent är en mötesplats där forskning, företag, föreningar och offentliga aktörer tillsammans utvecklar området och genom samverkan. 2017 är det dags igen - boka in 27-29 september i Mariestad!

En mötesplats för byggnadsvården

Byggnadsvårdens konvent är en tre dagars mötesplats för byggnadsvården i Sverige och Norden. Ni som deltog i konventen 2013 och 2015 vet att det blev just den mötesplats för sektorn vi ville skapa. Det var just blandningen mellan hantverkare, materialproducenter, antikvarier och förvaltare som gjorde mötesplatsen så bra. 2017 är det dags igen!

Programmen har varit späckade och haft en spännvidd från praktiska hantverksworkshops till dataspelsutveckling. Att hinna med allt är inte möjligt men det finns stora möjligheter att skräddarsy just det man själv är intresserad av.

Några programpunkter krävde föranmälan men det mesta kunde man ta del av i vilken ordning eller omfattning man själv önskade. I pauserna hade man möjlighet att besöka Materialstudion och Teknik & Mediaverkstaden eller bara prata med nya och gamla kollegor.

Nu har anmälan öppnat! Klicka här för mer info och länk till anmälan.

Har du förslag till programpunkter maila oss gärna på E-postadress

Välkomna - hoppas vi ses!

Byggnadsvårdens konvent är en mötesplats där alla som arbetar med byggnadsvård kan träffas, lära av varandra och knyta kontakter. En mötesplats där forskning, företag, föreningar och offentliga aktörer tillsammans utvecklar området och genom samverkan påverkar samhällsbyggandet i stort genom bättre kunskap om kulturvärden, beprövade material och tekniker.

Arrangörer

Byggnadsvårdens konvent arrangeras av Västarvet, Riksantikvarieämbetet, Hantverkslaboratoriet och Svenska Byggnadsvårdsföreningen.

Senast uppdaterad: 2017-06-16 13:00