Påsklov på Vänersborgs museum

Hur hade barnen det på Kung Oscars tid i sekelskiftet mellan 18-1900-talet? Kom till museet och prova på sådant som barnen gjorde då. Välkommen mellan 10-12 april!

Under hela dagen kan du i skaparverkstaden prova på barnarbete, fast i mycket roligare form än på slutet av 1800-talet!

På kung Oscars tid fanns det många barn som fick arbeta i Tändsticksfabriken i Vänersborg eller som fick arbeta hemma med att limma tändsticksaskar. Vi limmar också egna askar men målar dem sedan precis som vi vill! För de mindre barnen finns det färdiga askar att måla.

Men det händer det massor med andra saker också under dagen:

11.30 Lekar från förr
Hur lekte barnen på Kung Oscars tid? Vilka lekar lekte de? Tillsammans provar vi på några olika lekar som barn lekte på den här tiden.

12.30 Familjevisning av utställningen ”På kung Oscars tid” – barnarbete och skola
Kom på en 20 minuters visning av vår nya utställning ”På kung Oscars tid”. Vi pratar om hur det var att leva på den här tiden. Var det annorlunda mot hur vi har det idag? Under den här visningen fokuserar vi på barnens arbete samt skolgång.

13.30 Vaktmästarfrun Beda berättar historier ur museets gömmor.
Vaktmästarfrun Beda bjuder in alla barn till att lyssna på några historier om vad som har hänt på museet förr i tiden. Varför står det en alligator i den nordiska djursalen? Finns det verkligen en mumie? Beda berättar också historien om varför vi har så många afrikanska fåglar på museet.

14.30 Familjevisning av utställningen ”På kung Oscars tid” – barnens fritid och lek 
Kom på en 20 minuters visning av vår nya utställning ”På kung Oscars tid”. Vi pratar om hur det var att leva på den tiden. Var det annorlunda mot hur vi har det idag? Under den här visningen fokuserar vi på barnens fritid och lek.

15.30 Lekar från förr 
Hur lekte barnen på Kung Oscars tid? Vilka lekar lekte de? Hur lekte barnen på Kung Oscars tid? Vilka lekar lekte de? Tillsammans provar vi på några olika lekar som barn lekte på den här tiden.

Välkommen måndag till och med onsdag 10-12 april! Läs mer på Vänersborgs museums webbplats.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:54