Möt åtta slöjdare i Fas Trä

fas trä

Vad är slöjd? Ett entydigt svar är lika omöjligt som oönskat, men frågan är ständigt intressant: Ett skolämne? En subkultur? Ett kulturarv? Eller bara kultur i största allmänhet? Fas Trä är en samlingsutställning där åtta slöjdare bjuder in till en tankeväckande upplevelse.

Fas Trä är utställningen som genom åtta slöjdande personer fungerar som ett kikhål rakt in i tankevärldar och unik spetskompetens. Personerna arbetar med olika metoder och olika ingångar; vad de har gemensamt är att de använder trä och att de bor i Västra Götaland.

Fas Trä är en utställning kring föremål som formats med spräckjärn, tjäcklor, knivar, putshyvlar eller laser. Men det är också en utställning om personerna bakom och om deras drivkrafter; drömmen om den högsta kvalitén utifrån de enklaste metoderna, drömmen om nya upptäckter, drömmar om en annorlunda värld.

Fas Trä är en utställning om kärleken till slöjdens arbetsprocesser, men också en påminnelse om att slöjd är en ständigt pågående forskning och ett oändligt variationsrikt samtal. Ett samtal mellan människa och material, mellan människa och människa, mellan människa och omvärld.

Medverkande i utställningen:
Olivia de Jong
Joakim Lilja
Anders Lindberg
Fritiof Runhall
Björn Svantesson
Ulrika Roslund Svensson
Sara Thorn
Frej Wichmann

Lär känna de medverkande i våra personporträtt på Youtube!
I korta filmer berättar de om sin relation med slöjden 

Visas nu på:

Blå Stället, Angered 13 dec-28 januari
Den 20 januari 2018 blir det Fas Trä final-slöjdjippo på Blå stället med Estradslöjd och Swingmusik. Det blir också täljworkshop för vuxna och barn i vuxens sällskap med Fritiof Runhall och pappersintarsia med Olivia de Jong.

 

Utställningen är producerad av Västarvets Hemslöjdskonsulenter
Form och illustration: Biba

 

Utställningsbroschyren

Broschyren som du kan köpa i butiken har bilder på objekten som du själva kan klippa ut och klistra fast på samma sätt som ett gammeldags frimärke.

Senast uppdaterad: 2018-02-12 10:39